Anderhalve-meter-economie in Nederland

De coronacrisis COVID-19 maakt een anderhalvemetereconomie noodzakelijk.
In dit blog beantwoorden we vragen en bieden we oplossingen voor organisaties.
Antwoorden voor onderwijs, kantoren, retail en ander vastgoed.
Hoe kan u dit realiseren voor uw organisatie?

BLOG ANDERHALVE METER TEAM CORONA COVID-19

De anderhalve-meter-economie werkt dat eigenlijk? 

De Nederlandse economie is hard geraakt door de coronacrisis, het kabinet is de schade zoveel mogelijk aan het beperken. Onderwijs mag gecontroleerd weer open, het bedrijfsleven zal langzamerhand onder strikte regels gaan volgen. De volksgezondheid staat op nummer één, maar de economie moet weer opstarten.
De anderhalve-meter-economie vraagt ons om veranderingen in onze werk een leeromgeving.
Hierbij kan gedacht worden aan een werkplekconcepten die inmiddels ontwikkeld zijn door organisaties actief in vastgoed, design and build en projectinrichting. Adviesbureaus zijn actief aan de slag met plannen en concepten voor kantoren, retail, onderwijs en ander vastgoed dat ingericht moet worden conform de huidige richtlijnen. Hoe ziet ‘het nieuwe normaal’ eruit? We bereiden ons in Nederland voor op de anderhalve-meter-economie. Nederland moet dit realiseren in het dagelijks leven en in de werkomgeving. Het basisonderwijs en opvang zal starten gevolgd door het voorgezet onderwijs, beroepsonderwijs en andere belangrijke onderdelen van de samenleving zullen volgen. Het zal een lang proces worden. Iedereen zal zich moeten voorbereiden. 

Hoe kan u dit realiseren voor uw organisatie?

Het is een hele klus, in veel bedrijven,  scholen en instellingen zijn corona / COVID-19 teams aangesteld om dit te realiseren. De belangrijkste vraag die gesteld moet worden. Is er wel genoeg expertise in uw organisatie voor deze uitzonderlijke klus? Wist u dat camera’s ingezet kunnen worden voor detectie van samenscholing, tellen van mensen en dat u data analyse kan laten uitvoeren op looproutes? Er zijn direct slimme betaalbare technieken inzetbaar. Weet goed waar u aan begint.
Wij zetten de mogelijkheden, voordelen en nadelen voor u op een rijtje. 

Doe het zelf

Met de richtlijnen van het RIVM en de overheden kunt u proberen zo goed mogelijk zelf te implementeren voor uw organisatie. U dient zelf een plan te maken met goede indeling en hierbij dient aan alle facetten gedacht te worden. Het uitwerken van dit plan is een soort van risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Het is een tijdrovende klus en u doet dit voor de veiligheid van uw werknemers en maatschappelijke verantwoording. Waar kunt u het beste de materialen aanschaffen? Hoe is de kwaliteit? Zijn de materialen circulair? Zijn de materialen nog leverbaar?
Hoe kan ik het beste deze materialen installeren? Het anderhalve meter protocol zelf implementeren in uw organisatie kan aardig wat problemen met zich mee brengen. 

Doe het zelf
Advies

Advies en zelf realiseren- en implementeren

Het is ook mogelijk een advies op maat voor uw organisatie te laten maken. De realisatie van een anderhalve meter school of werkomgeving is een bijzonder project. Hiervoor zijn inmiddels bedrijven die hierbij kunnen assisteren. U benaderd een adviseur die een fee zal rekenen voor een plan voor anderhalve meter op maat. Als dit plan gereed is dient u vaak zelf te zorgen voor het bestellen van de materialen en de montage.  

Ontzorgen in samenwerking

De beste optie in onze optiek is ontzorgen in samenwerking naar een anderhalve meter school of werkomgeving. Schakel het AnderHalvemeterTeam in en u heeft minder zorgen.
Een projectmanager met ervaring in projectinrichting, bouw en techniek zal een intake met uw organisatie afleggen. Deze intake op basis van een samenwerking met uw medewerkers zorgt voor een plan die voldoet aan uw wensen en eisen. Deze prettige vorm zal u zeer veel tijd en problemen besparen. Financieel gezien is dit in onze optiek voor organisaties de voordeligste en beste optie.  

Samenwerken

Stappen plan naar veilig toegankelijk 

Afspraak

Intake afspraak middels videoconferentie of op locatie

Ontwerp

Ontwerp en plan conform de RIVM richtlijnen

Realisatie

Ons team maakt uw omgeving weer toegankelijk

Gereed

De locaties zijn weer klaar voor gebruik

ANDERHALVE METER TEAM

Slimme investering

Wat zijn de kosten voor het totale ontzorgen door het AnderhalveMeterTeam?
Wij zien het als een slimme investering voor uw onderwijsinstelling of bedrijf.
De totale investering bestaat uit drie componenten;             
1. Ontwerp 
2. Producten
3. Montage

Afhankelijk van uw huisvestiging en bestaande beschikbare materialen zal voor u op maat en calculatie opgemaakt worden. Doordat we veel ervaring hebben en op grote schaal inkopen is het erg efficiënt en blijven de kosten eerlijk in balans. Het eindresultaat is dan ook slim. Als het eenmaal gerealiseerd is kunnen aanpassingen eenvoudig en kosten efficiënt doorgevoerd worden.


Vrijblijvend gesprek of een intake?